Cand vine vorba de somn, devenim foarte pretentiosi in alegerea lenjeriei de pat, a saltelei si a decorului dormitorului. Totusi, dincolo de designul placut al incaperii si cel al asternutului, exista multe alte aspecte la care ar trebui sa fiti atenti atunci cand faceti o noua achizitie in materie de lenjerii de pat.

Probabil ca ati tot auzit despre lenjeriile din bumbac ranforce, ca fiind mai "bune" decat cele din bumbac normal. Motivul? Calitatea unui material care alcatuieste o lenjerie de pat consta in cateva caracteristici esentiale, pe care bumbacul ranforce le valorifica din plin:

1. Densitatea tesaturii
2. Firul de tesere
3. Grosimea firului

De ce sa alegeti o lenjerie din bumbac ranforce. Avantajele bumbacului ranforce

Daca iti va doriti un decor vesel al dormitorului sau daca este vorba despre o lenerie pentru copilul dumneavoastra, o lenjerie din bumbac ranforce poate fi cea mai buna alegere, pentru ca se gaseste, de obicei, in forma imprimata. Acest lucru se datoreaza firelor fine din bumbac, pe care vopseaua prinde foarte bine, ceea ce permite producatorului sa aplice cele mai nostime imprimeuri si cele mai mici detalii pe acest tip de lenjerie.

O lenjerie din bumbac ranforce este rezistenta, avand o densitate de 145 TC (fire per inch patrat).

In cazul lenjeriilor din bumbac ranforce, firul este nepieptanat, adica bumbac tras, spre deosebire de lenjeriile din satin sau jaquard. Asadar, daca nu va place ca lenjeria de pat sa alunece pe piele atunci cand dormiti, bumbacul ranforce este cea mai buna alegere, tesatura acestuia fiind mata si usor aspra.

O lenjerie din bumbac ranforce poate fi spalata cu usurinta in masina de spalat, chiar la temperaturi mai ridicate, intrucat tesatura nu este foarte fina si nu se strica usor.

De ce bumbac ranforce si nu bumbac simplu?

In comparatie cu o lenjerie din bumbac simplu, una din bumbac ranforce este mai ferma, si nu capata aspectul de lasat. Daca la lenjeriile din bumbac normal vorbim despre o grosime a firului de 20/1, cele din bumbac ranforce au un fir de 30/1. Rezistenta materialului este mai mare in cazul unei lenjerii din bumbac ranforce.
O lenjerie din bumbac ranforce ofera cel mai bun raport calitate/pret, in sensul ca din punct de vedere calitativ constituie o alegere mult mai inteleapta, iar diferenta de pret fata de bumbacul simplu nu este foarte mare.
Dupa spalare, o lenjerie din bumbac simplu isi pierde aspritatea, in timp ce o lenjerie din bumbac ranforce pare ca noua dupa mai multe spalari.

Nu uita!

Orice alegere ai face, asigura-te ca materialul din care este confectionata lenjeria de pat este unul antialergic si ca te simti confortabil in asternutul respectiv.
In plus, este foarte important sa poti spala lenjeria chiar la o temperatura mai mare, pentru a mentine un mediu sanatos si curat.